HTML

extraverzió

Az, amit a cím is sugall. Kitárulkozás, minden remény és értelem nélkül, tele ellentmondással, lelkekkel, démonokkal. Kérlek, ne ítélj. Nagyon személyes.

Friss topikok

  • hanah: Köszönöm, és hát igen... Tudod, a paranoiások, mint én, néha még nyaralni is csak a képzeletünkben... (2009.08.19. 13:09) nyári szünet
  • Jane's Pond_1: Viszont ha a játék gyógyítandó szenvedést hoz, akkor vagy a szenvedés megjátszott (szórakozás), va... (2009.07.27. 20:44) burn-out

Linkblog

Archívum

tébolyult tánc

hanah 2009.07.25. 17:52

TÉBOLYULT TÁNC

egy kis ars poetica

 

De hiszen ismersz. Nem gondolkodom én, amikor leírok valamit, csak mondom, írom, ami eszembe jut - nem gondolkodom én soha.

Ezért is lep meg annyira, milyen sok okos dolog jut az emberek eszébe, amikor én csak beszélek, összefüggés és értelem nélkül, ők meg, lám, olyasmit vesznek észre, ami nekem eszembe nem jutott.

Leírom, és kész. Azt kezdesz vele, amit akarsz.

Aztán persze, van, amit újra olvasok, ha különösen kedves az emlék, és elcsodálkozom, mert már magam is másképp látom, már vitatkozni van kedvem önmagammal, azzal, aki írt, "gondolta a fene", hogy írni fog, egyszerűen csak sodorták a billentyűk, és persze mindez csak szó, és mert a kép valamit mégis csak megragad, legalábbis egy töredékét a szónak, amely mögött még ott volna az, ami a szót kimondatja velem, nevezzük lélekzsáknak, annyi minden fér bele, meg aztán Kant is hadd örüljön, szóval ezért aztán vissza lehet utalni valamire, ami már nem az, ami, és nem volt az soha, de mégis érdekes.

Játék, életjáték vagy nyelvjáték, és mi úgy teszünk, mintha értenénk.

Hogy vajon Platón mit ad át Szókratészból? Na, ettől azért borsódzik a hátam.

Volt alkalmam látni nagyszerű, tehetséges tanítványaim feljegyzéseit. Úr Isten! Ha azt mondom, halott szavak, az semmi. De ráadásul még köze sem volt ahhoz, amiről beszéltem.

Jó, nem vagyok Szókratész, ez itt az önmagasztalás helye, de azért nem egy diákom lett esztéta, filosz, szóval annyira rosszul mégsem magyarázhatok.

Vagyis az írás, különösen, ha nem a lélek szárnyain tébolyult táncot járó szellem jegyzi le a szót, megöli a szavak mögött rejlő titkot - az életet.

 

Címkék: beszélek össze vissza

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://extroverzio.blog.hu/api/trackback/id/tr51268026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása